AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

jeugd, u13, verslag

Verslag: Avanti U13 vs Hamme-Zogge

Volgende Pitbulls traden aan:

(Doelmannen)
Yorben en Rune

(Veldspelers)
Wannes DP, Robbe, Jonas DR, Kasper, Jonas M, Viktor, Xander, Quinten en Wannes VG

De wedstrijdbal werd geschonken door Yorben zijn grootmoeder waarvoor een hartelijke dank.

De eerste 15 min waren we de betere van het veld alhoewel Hamme Zogge de eerste reuze kans kreeg. De bal trof de daklat, daar kwamen we dus goed weg. In de counter op een van de aanvallen van Hamme Zogge had Jonas DR een mooie kans. Spijtig genoeg niet raak. Maar dan… na enig mooi samenspel van Jonas DR, Viktor en Jonas M kwam de bal bij superspits Wannes VG. Deze lobde de bal fraai over de keeper: 1-0. Verder waren er nog wat kansjes voor de tegenstander maar die waren totaal geen probleem voor Rune.

Het tweede kwartier ging eerst gelijk op: kansje voor Quinten, een kansje voor Hamme, Xander met een afstandsschot, maar dan… 1-1. Slecht samenspel achteraan en een van de Hamme Zoggenaars knalt hem binnen. Daar kon onze Yorben spijtig genoeg niks aan doen. We bleven niet bij de pakken zitten en gingen op zoek naar de overwinning. Plots een dijk van een kans, na tiktak voetbal tussen Wannes DP, Kasper, Viktor met Jonas M, waarna deze laatste een afstandsschot op goal geeft. Een veldspeler van de tegenstander ranselt de bal met zijn hand uit het doel. De vrije trap genomen door Quinten ging nipt naast. De enkele schotjes van Hamme op goal waren daarna voor onze Yorben geen probleem.

IMG_20171021_105226

In het derde kwartier was er een licht overwicht van Hamme Zogge. Onze verdediging hield ons goed recht. Meerdere kansen werden door Kasper, Jonas M, Wannes DP, Robbe en Jonas DR in de kiem gesmoord. Verdere waren er nog kansen voor Wannes VG, Quinten en Xander die de geblesseerde Wannes VG kwam vervangen.

Nu moest het gebeuren in het vierde kwartier. Graeme had onze jongens nog extra instructies gegeven. We begonnen wat nerveus aan de wedstrijd achteraan. Gelukkig was Yorben present. Maar dan, het moment van onze Xander. Hij had nochtans een belofte gemaakt in de kleedkamer wat hij ging doen mocht hij scoren. Boem 2-1. Belofte hebben we nog te goed Xander. Hamme Zogge moest nu komen en ze bestookte ons doel. In de counters hadden Xander en Quinten nog meerdere kansen. Een correct leidende scheidsrechter, Dickie Roete, floot de wedstrijd ten einde. De overwinning is een feit.

Conclusie: gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen meerdere kansen konden verzilveren. Het bleef bij 2-1 voor ons en hebben hierbij de terugronde al goed ingezet. Volgende week spelen we op verplaatsing bij Waasmunster.

Geschreven door Daivy De Roos

Plaats een reactie