Verslag: Avanti U13 Pitbulls vs Moerbeke Femina

Zaterdagmorgen, 9u30. 20 januari.
Onze Pitbulls waren klaar om om hun voetbal op de mat te toveren.
Tegenstander van dienst waren de girls van Moerbeke.

Avanti had er zin in en nam de match meteen in handen, met vele kansen tot gevolg. De bezoekende doelvrouw, misschien extra gemotiveerd tegen haar tweelingsbroer, had echter een paar knappe reddingen in huis, waardoor het lang 0-0 bleef. Uiteindelijk was het zelfs een eigen doelpunt dat de score opende.

In het tweede kwart gingen onze jongens door op hun élan. Maar de dames van Moerbeke waren van plan om hun huid duur te verkopen en bleven enthousiast verdedigen. Tot Mauro P. een strakke voorzet voor doel gooide en Jonas DR hem binnenlegde. 2-0 bij de rust.

De Pitbulls verhoogden in de tweede helft de druk. Na een mooie solo van Xander legde deze de bal panklaar voor Quinten, die de 3-0 binnenschoot. Even later een mooie combinatie van Viktor en Quinten en deze laatste scoorde de 4-0.
Achteraan stonden onze keepers Yorben en Rune, samen met hun verdedigers Kasper, Robbe, Nathan en Wannes steeds pal om de dames het scoren te beletten.

‘Blijven gaan’ dacht Avanti. Na een afgeweken bal tikte Xander de 5-0 binnen. Even later strafte diezelfde Xander een foutje van de keepster af. 6-0. Ook Kasper deed zijn duit in het zakje toen hij de bal in zijn voeten kreeg na een mooie save van de doelwachtster. 7-0. De eindscore werd door Viktor vastgelegd met de hulp van Jonas M. die als een echte ‘winger’ de flank afging en een voorzet op maat afleverde. 8- 0

Al bij al een verdiende overwinning tegen Moerbeke. De jongedames van Moerbeke mogen echter trots zijn op het plezier, enthousiasme en teamspirit die ze toonden ondanks de uitslag. Dit was echt super om te zien en een voorbeeld voor vele ploegen. Chapeau hiervoor.

Reporter van dienst: Ivo Van Assche

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: