AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

jeugd, u15, verslag

Verslag: Kampioenenmatch Avanti U15A

De kampioenenwedstrijd voor onze U 15 . Dat de belangen groot waren was duidelijk . Winnen was kampioen . In een stralende zon was het echt voetbalweer .De sociale media had duidelijk zijn werk gedaan want er was toch wat volk op de been voor deze belangrijke wedstrijd ( bedankt Jimmy ). Zelfs een speler van de 1e ploeg, Jess de Rudder, was aanwezig.

Iedereen was beschikbaar alleen Dylan ligt nog in de lappenmand en Delano was op reis . Dat het beter moest zijn dan de afgelopen weken was ook duidelijk want de laatste 3 wedstrijden waren niet zo goed . We starten de wedstrijd fantastisch . Sandro stuurt onmiddelijk een verre bal naar onze nieuwe rechtsbuiten Cisse ,die de bal bijna in 1 tijd voor de goal brengt maar Jente miste zijn schot anders was het al direct bingo. Tijdens de opwarming had Tim hem geblesseerd maar de trainers kozen er toch voor hem te laten starten en met succes . Cisse mooi naar Junior die op zijn beurt voorlangs trapte maar Tim was mooi gevolgd en scoorde de 1-0 . Van stress was er weinig sprake want Avanti speelde erg goed . Sleidinge kwam bijna niet in het stuk voor .

De 2e periode was een beetje gelijk de 1e periode met Avanti die baas was . Arthur besloot zijn kans eens te gaan van ver maar de keeper pakte de bal . Sandro zette mooi voor maar Jorre kwam juist te laat . Toen Arthur mooi zijn bal bij hield en plotseling naar doel trapte stond de keeper aan de grond genageld 2-0 . Jorre schoot nog eens naar doel en Jente schoot nog eens over maar het bleef 2-0 . Rust .

IMGP9036

Sleidinge ging iets anders spelen de 2e helft met 3 spitsen en met lange ballen . Dat is toch altijd wat moeilijk voor onze verdedeging . De druk werd opgevoerd en er was een goede Jasper nodig . Toch moest hij hem gewonnen geven op een uitbraak van Sleidinge 2-1 . De spanning begon nu echt te stijgen en Avanti had een moeilijke periode .Toen toch Jente Sandro in het straatje stuurde en op de goed uitgekomen keeper stootte kwam Avanti terug wat meer in de wedstrijd . Sandro stuurde Junior nog eens weg maar zijn lob was juist naast de verkeerde kant van de paal .

De laatste periode begon fantastisch . Arthur trapte weeral zijn hoekschop enig mooi en Vincent kopte op zijn beurt de bal nog mooier binnen . 3-1 . Sleidinge kreeg nog een kans maar Jasper redde weer mooi . Toen hadden we toch effen geluk aan ons zijde . Want Jasper duwde een speler van Sleidinge opzij maar de scheids bewoog niet . Ik moet wel zeggen dat de scheids een onopvallende rol speelde en dat wil meestal zeggen dat het een goede is .De minuten tikte verder en ons middenveld ( Arthur , Sandro en Jente ) begon moe te worden . Sleidinge brak nog eens door maar Senne deed een profensionele fout en kreeg daar ook terecht geel voor . Maar uit deze vrije trap kwam geen gevaar . EINDE en KAMPIOEN!!!

Een dikke pluim voor de spelers om op zo manier kampioen te spelen een echt volwassen wedstrijd . Dikke pluim ook voor de trainers Steve en Geert .Nu nog 2 wedstrijden genieten . Toppie.

Volgende wedstrijden:
Zaterdag 21 April om 13 uur SK Wachtebeke – Avanti Stekene
Zaterdag 28 April om 11 uur Avanti Stekene – Kaprijke-Bentille

Geschreven door Tom Symoens.
Foto’s door Isabel De Storme

CHAMPIONS

Advertenties
%d bloggers liken dit: