AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

jeugd, u17, verslag, wedstrijd

Verslag: KFCH Sinaai vs Avanti U17

De 1e competitiewedstrijd van onze U 17 was tegen Sinaai . Na 2 heel moeilijke oefenwedstrijden was het nu voor “echt”. Sinaai had vorige week gewonnen met 10-0, dus onze jongens waren gewaarschuwd!

De 1e periode begon en het was duidelijk dat Sinaai wel een goede ploeg had . Ze kregen dan ook direct een mooie kans maar Jasper was bij de pinken . De minuten daarna was een evenwichtige partij . Avanti probeerde met goed voetbal er iets tegen te doen met enkele halve kansjes . Dylan had nog een mooie kans maar het was niet gemakkelijk . Sinaai drukte nog eens door maar Jasper stond weer op de goede plaats . 0-0 na de 1e periode.

De 2e periode was eigenlijk gelijk de 1e . Sinaai iets beter maar Avanti legde hun kop ervoor en ze speelde allemaal met 100 % inzet .Jasper had hem geblesseerd tijdens de opwarming en moest vervangen worden door Jarno . De druk van Sinaai ging wat liggen en toen vond Avanti de moment om toe te slagen . Senne met een mooie vrije trap naar Tim , maar die werd foutief gestopt door Sinaai en penalty . Deze werd feilloos omgezet door Junior . 0 – 1 . Rust.

20180908_153544-1-1.jpg

Na de rust wilde Sinaai echt wel scoren . Maar Sandro had toch de 1e kans met een schot erover . Sinaai drukte echt wel door nu . Maar een goede Senne en Cisse weerde alle aanvallen af . Na een balverlies van Avanti kwam Sinaai alleen voor onze keeper Jarno maar met een uitstekende beenveeg bleef de 0 op het bord . Senne kreeg geel op een kleine fout . Avanti speelde echt met vuur nu maar met inzet kom je heel ver .

4e periode was Sinaai nog wel gevaarlijk maar Avanti leek alles onder controle te hebben . Sinaai had overwicht maar Avanti deelde soms toch wat prikjes uit onder leiding van een sterke Dylan . Jente onderschepte toch eens de bal na het proberen uit te voetballen van Sinaai maar zijn pas was niet goed . Toen een sterke Cisse in duel ging viel hij echt ongelukkig en hij wilde direct vervangen worden,dit is niet normaal voor Cisse . Sinaai drukte echt wel door en het kon niet uitblijven . 1-1 na een kleine dekkingsfout . Toen Sinaai een corner kreeg en Jarno echt ongelukkig de bal in eigen doel duwde was de rekker van Avanti gesprongen . 2-1 . Ze kregen nog een penalty 3-1 en de wedstrijd was gespeeld.

De wedstrijd werd afgefloten en onze jongens vielen echt neer na zo een inspanning. Hier kan je echt verder op bouwen . Dikke Chapeau voor gans de ploeg
Het verdict voor Cisse was zwaar . Pols gebroken en 4 weken gips . Voor de rest speelde Avanti een heel sterke partij tegen een sterk Sinaai .

Volgende wedstrijd: Thuis op Woensdag 12 September om 19u tegen Klinge.

Geschreven door Tom Symoens

Advertenties
%d bloggers liken dit: