AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

jeugd, u17, verslag, wedstrijd

Verslag: Assenede vs Avanti U17

Onze 3e wedstrijd op rij tegen de top van het klassement . Bij winst van Assenede waren deze nog zeker niet uitgeteld voor de titel .

Op een zeer hobbelig veld begon Assenede fel aan de wedstrijd maar een echte kans kregen ze niet . Avanti kwam wat beter in de wedstrijd en bij de 1e tegenprik was het bingo . Een misverstand van de verdedeging en de keeper van Assenede was Tim er bij de pinken bij om de 0-1 te scoren . Het antwoord van Assenede bleef niet uit met een hoekschop die op de lijn weggetrapt werd . Tim was in vorm telkens als hij aan de bal kwam was er een gevaar . Hij zette hem nog eens goed door op een pas van Senne maar hij zocht iets te veel zijn rechter voet .

De 2e periode begon Assenede weer fel aan de wedstrijd en kregen direct dan ook een mooie kans . Het moet zeggen dat het een razend snel tempo was en de wedstrijd was mooi om naar te kijken . Spijtig van het veld dat mooi voetbal bijna onmogelijk maakte . Assenede profiteerde bijna van geknoei van Oety maar hij zette zijn foutje mooi recht . Avanti kwam terug in een betere fase met Keano die nog een kans kreeg . Senne en Tim scoorde bijna op een ingestudeerde vrije trap . Assenede scoorde dan toch een voorzet-schot dat Jarno op de lat duwde en de spelers van Assenede waren iets beter gevolgd 1 -1 . Rust

Het was duidelijk na de rust dat Assenede wilde scoren en waren niet tevreden met het gelijkspel. Ze waren dan ook beter in deze fase van de wedstrijd . Maar Avanti was niet van plan om de overwinning zomaar kado te geven . Toen Seppe goed gevolgd was op een terugspeelbal naar de keeper en deze keeper zich miskeek stond het plots 1-2 . lang konden we niet profiteren van de voorsprong ( spijtig ) . Jarno riep los naar Jos ( amaai dat rijmpt ) maar Jarno kon de bal niet klemmen en het stond 2-2 .

20181114_190857

De laatste periode was de spanning te snijden . De ‘averrechtse’ scheids deed soms rare beslissingen en Assenede begon ook iets feller te tackelen . Ze kregen een mooie kans maar ze trapte bijna onmogelijk naast het doel . Ons middenveld kraakte maar barste niet . Ze lieten iets te veel ruimte maar er vielen geen doelpunten . In de laatste seconden gingen we bijna met de 3 punten naar huis . Tim zette hem ( nogmaals ) door en zette Arthur voor het doel die het op zijn beurt ook perfect deed maar zijn schot werd op de lijn over het doel getrapt . Einde 2-2 na een felbevochten wedstrijd . Onze trainers kregen direct na affluiten dikke complimenten van de tegenstanders dat we veruit de best voetballende ploeg zijn uit de reeks . ☺

Volgende wedstrijd Zaterdag 17 Nov. 10u30 Fc Daknam – Avanti Stekene

Geschreven door Tom Symoens
Foto’s door Tom Symoens

Advertenties
%d bloggers liken dit: