AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

Geen categorie

Opwaardering terreinen & infrastructuur voor Avanti Stekene

Nadat vorige week het schepencollege reeds het licht op groen zette heeft gisteren ook de gemeenteraad ingestemd om voor volgend seizoen onze terreinen en infrastructuur op te waarderen. Zo zal het A-terrein van Avanti Stekene omgevormd worden tot een perfect afgewerkt en professioneel kunstgrasveld en ook het B-terrein zal heraangelegd en vergroot worden. De eerste werken zullen vermoedelijk aan het begin van het seizoen van start gaan.

Deze aanpassingen zijn nodig om te voldoen aan de eisen van nationaal voetbal. Na dit fantastische seizoen waarbij onze senioren op de 6de plaats eindigden willen wij ook volgend seizoen voor de derde maal aantreden in de 3de Amateurs liga, dit kan echter alleen door aanpassingen te doen aan onze terreinen. Naast de verplichte en broodnodige terreinaanpassingen zal ook de verlichting conform de bepalingen van de KBVB worden aangepast met nieuwe LED masten.

Met oa het kunstgrasveld krijgt onze jeugdopleiding alweer een extra boost en kwaliteitsinjectie. Een kunstgrasveld is quasi onbeperkt bespeelbaar: zelfs bij hevige regen of vorst. Een synthetisch veld heeft een constante én hoge kwaliteit en kan dus (veel) meer bespeeld worden dan een natuurgrasveld. Dit synthetisch veld zal ook dienen om het verlies van ons vierde terrein & kleinere E-terrein op te vangen. De infrastructuur aanpassingen op Avanti Stekene zijn namelijk in samenwerking met onze goede vrienden van CrammeRock uitgewerkt. Vermits dit prachtige festival de laatste jaren uit zijn voegen barst en tegen zijn limieten aankijkt zal er door de terreinaanpassingen een grotere oppervlakte ter beschikking zijn voor het festival. Hierdoor zullen we wel een stuk van onze terreinen verliezen. Een kustgrasveld zal dit verlies grotendeels opvangen. De aanleg ervan is dus zowel een meerwaarde voor de kwaliteit van de sport als slim ruimtegebruik.

%d bloggers liken dit: