AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

avanti a

Avanti sluit eerste periode af met gelijkspel

Lochristi nam meteen het balbezit voor zijn rekening en was bij momenten gretiger in de duels dan Avanti, zonder echt kansen bij elkaar te spelen. Toch was het oppassen geblazen bij elke stilstaande fase. In minuut 25 kon na doorkoppen de alleenstaande Stijn De Wilde de bal van dichtbij over Van Steelant lobben, 0-1. Doordat de scheidsrechter zich in minuut 35 blesseerde, gingen beide ploegen tijdelijk de kleedkamer in zodat een bezoekende toeschouwer zich kon klaarmaken om in te vallen als lijnrechter. Deze korte break kwam Avanti zeer goed uit. In de hervatting zagen we een ander Avanti dat gretiger in de duels was en meer druk uitoefende. Vlak voor rust werd Avanti een strafschop ontnomen na duidelijk handspel.

Na de rust hetzelfde spelbeeld met vooral middenveldspel. De uitsluiting van Lochristi speler Nathan Volckerick na natrappen op Jyrki Franssens veranderde het spelbeeld. Avanti met een man meer parkeerde zich op de helft van Lochristi. Van Gysel kwam oog in oog met de bezoekende doelman maar besloot recht op hem. Ook Franssens kende geen geluk in zijn confrontatie met de bezoekende doelman. Uiteindelijk werden de bordjes in minuut 73 toch in evenwicht gebracht na een korte hoekschop. De Wilde bracht de bal voor doel en het schot van Mombers werd door De Smet in doel gewerkt. Avanti ging nog op zoek naar de winnende treffer maar deze kwam er niet.

De eerste periode wordt zo afgesloten met een teleurstellende 8 op 30. Dit resulteert in een plaats waar Avanti niet thuis hoort. Volgende week staat er een verplaatsing naar Zelzate op het programma. Het ideale moment om de 2e periode goed in te zetten en de broodnodige punten te verzamelen.

%d bloggers liken dit: