AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

avanti a, evenement

Avanti verliest derby op Zelzate

De lokale kranten schreven het al bij aanvang van deze streekderby dat ondanks de knappe ongeslagen reeks van Zelzate, Avanti altijd een stugge en gevaarlijke tegenstander blijft. Daar leek het inderdaad ook naar uit. Avanti kwam weliswaar op voorsprong na een schitterende aanval van vanachter uit. Franssens stuurde Mombers diep en die gaf Van Gysel’s doelpunt op een dienblaadje aan. Een minuut later werd de score bijna zelfs verdubbeld, maar De Wilde kon zijn schot niet drukken. Zelf kwam Avanti een aantal keer goed weg toen de bezoekers meermaals het doelhout viseerden en Van Steelant de meubelen redde met een prima parade zodat de rust behaald werd met een 0-1 voorsprong voor Avanti.

In het eerste kwartier van de tweede helft zette Avanti de thuisverdediging onder druk. Via corner verdween het afgeweken schot van Mennes net naast het doel. Zelzate voerde een belangrijke wissel uit en bracht een speler extra in het middenveld waardoor het spelbeeld veranderde en Zelzate de match naar zich toe trok. Bij het wegwerken van één van de vele vroege flankvoorzetten belandde de bal in de voeten van een Zelzate-speler. Deze twijfelde niet en trapte op doel. De bal week onderweg af en verdween in doel 1-1. Het zoveelste afgeweken doelpunt dat Avanti dit seizoen moet slikken. Avanti kwam niet meer aan kansen toe en moest in het slot de kelk tot de bodem ledigen. In de slotfase legde Broeckaert de 2-1 eindstand vast. Al bij al een verdiende overwinning voor de thuisploeg op basis van hun 2e helft waarbij ze het Avanti knap lastig maakten.

Voor Avanti leek een stunt in de maak, maar het blijft wederom met lege handen achter en staat zo voorlaatste in de rangschikking. Volgende week wacht de confrontatie met K.VC. Wingene, de 8ste in de stand. Vorig seizoen kon Avanti op de laatste speeldag van het seizoen de 3 punten meenemen uit Wingene. Hopelijk lukt het deze keer ook en kan de eerste thuisoverwinning van het seizoen gevierd worden.

Op zondag 17 november 2019, voorafgaand aan de wedstrijd tegen K.VC. Wingene, voorziet Avanti Stekene een footlunch met op het menu:

  • Aperitief met hapjes
  • Soepje van groene asperges
  • Ribroast met Béarnaise, fris slaatje en fijne frietjes
  • Chocolademoelleux met een bolletje room-ijs
  • Koffie of thee met versnaperingen

Dit wordt u aangeboden tegen de gunstige prijs van € 40,00 per persoon, inkomticket inbegrepen. Voor de allerkleinsten wordt een aangepast kindermenu voorzien aan € 12,00. Inschrijving kan door een mail te sturen naar evenementen@avantistekene.be of contact op te nemen met een van de bestuursleden.

%d bloggers liken dit: