AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

avanti a

Eerste thuisoverwinning is een feit

Sinterklaas is in het land en dat hebben ze geweten in de Heistraat. Het waren de bezoekers die voor de cadeautjes zorgden. Na amper 4 minuten spelen kwam Avanti op voorsprong na mistasten in de Wingense verdediging. Bij het te kort terugkoppen van een diepe bal naar doelman Maes nam Christophe Van Gysel het cadeautje maar al te graag in ontvangst door de bal over Maes te lobben. De tegenstander was duidelijk aangeslagen en de slechte staat van het terrein deed de bezoekers al te vaak opteren voor de lange bal, maar botste steeds op een stug blok. Ook Avanti probeerde wel, maar stuitte eveneens op een goed georganiseerd Wingene. Voor de rust noteren we nog een kans van Jess De Rudder, maar Maes lag goed in de hoek.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, Wingene die op zoek ging naar de gelijkmaker en Avanti die op de counter loerde, wat zonder echte kansen langs beiden kanten leidde. Toch bleef het bibberen tot het einde. De scheidsrechter gaf de bezoekers een onrechtstreekse vrije trap in de de zestienmeter na vermeend tijd winnen van Van Steelant. Met iedereen van Avanti in het strafschopgebied, was het afgeblokte schot een logisch gevolg. Verder ging een vrije trap voorbij alles en iedereen en raakte de paal. In tegenstelling tot vorige wedstrijden waar deze bal zomaar binnen viel, kon het leer ditmaal wel weggewerkt worden. Avanti boekt zo na wekenlang knokken zijn verdiende eerste thuiszege van het seizoen, maar blijft nog steeds op de voorlaatste plaats staan doordat ook de andere ploegen in onderste regionen punten wisten te rapen.

Volgende week wacht de verplaatsing naar misschien wel de verrassing van deze heenronde, Jong Lede. Mits het sprokkelen van 3 punten kan Avanti de voorlaatste plaats door een ander team laten innemen en zelf hogere en veiligere oorden opzoeken.

%d bloggers liken dit: