AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

avanti a

Flitsende start zet Avanti op rozen

Met de uitwedstrijd naar KHO Wolvertem-Merchtem als laatste wedstrijd van de heenronde, stond er nog een geduchte tegenstander op het programma. Na een schitterend parcours te hebben afgelegd de laatste weken waarin Wolvertem maar liefst 13 op 15 wist te behalen, werd deze reeks door Avanti vakkundig afgestopt. Op het zompige veld ging Avanti Stekene verschroeiend hard van start. Na nog geen 4 minuten spelen kon Koen De Wilde na aangeven van Jess De Rudder de keeper overhoeks te grazen nemen. Twee minuten later verdubbelde Joëll De Smet de score nadat op hoekschop de bal pardoes voor zijn voeten belandde en hij zo de 0-2 kon binnentikken. Avanti bleef met dit goede gevoel druk naar voren uitoefenen en Wolvertem moest zich in feite na een kwartier spelen al gewonnen geven toen Christophe Van Gysel na een individuele actie de 0-3 in twee tijden kon binnenwerken. Avanti wou meer en ondanks nog enkele mooie uitgespeelde kansen bleef de score op 0-3 steken. Wolvertem herstelde zich na deze mokerslag en kwam geleidelijk aan meer en meer in wedstrijd. De verschillende flankvoorzetten werden telkens door de Stekense verdediging ontzet. Vlak voor pauze was er dan toch even opschudding voor het Stekense doel toen de Wolvertemse aanvaller de bal over Brent Van Steelant kon lobben, maar ditmaal was het Joëll De Smet die de bal van de lijn kon keren met een kopbal.

In de tweede helft probeerde Wolvertem met enkele wissels extra druk uit te oefenen en zo de aansluitingstreffer te versieren. Wolvertem kreeg van Avanti het balbezit, maar was echter niet mondig genoeg in de zone van de waarheid. Wanneer Maxime Gody zijn trukendoos bovenhaalde en een penalty probeerde te versieren, gaf de scheidsrechter hem het nakijken. Avanti beperkte zich meer tot verdedigen, maar trachtte op de counter gevaarlijk tegen te prikken. Enkel de laatste pas ontbrak hierbij waardoor er geen echt uitgespeelde kansen meer te noteren waren. De wedstrijd kabbelde naar het einde toe in het voordeel van Avanti. Vijf minuten voor tijd kende de scheidsrechter een zeer lichte overtreding toe aan de rand van het Stekense strafschopgebied. Vandevoorde vond het gaatje in de linkerbenedenhoek en milderde zo de score voor Wolvertem tot 1-3.

Avanti klimt met deze verdiende overwinning naar hogere regionen in de rangschikking (11e) en zet zelf een mooie reeks van 10 op 12 neer. Iedereen is er zich immers van bewust dat na deze reeks er nog geen sprake is om rusteloos achteruit te hangen. Volgende week wordt immers de terugronde op gang gefloten op het veld van FC Lebekke (6e). Het ideale moment om revanche te nemen voor de 0-2 nederlaag in eigen huis en opnieuw te klimmen in de rangschikking.

%d bloggers liken dit: