AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

avanti a

Avanti vergeet het af te maken tegen FC Lebbeke

De wedstrijd begon slordig met veel afval in het spel langs beide kanten. Het was Lebbeke dat de eerste kans kreeg na mistasten in de Stekense defensie, maar Maluka Bimbo besloot op Van Steelant. Gaandeweg nam Avanti de bovenhand en zette het hoog druk naar voren. De Wilde kon de mee opgerukte De Smet diep sturen, maar die laatste kon de doelman niet verschalken. Op het half uur bediende Mombers met een lage voorzet richting penaltypunt De Rudder die zijn schot niet laag genoeg kon houden. De druk op de Lebbeekse verdediging nam alleen maar toe toen ze een tiental minuten met een man minder op het veld stonden. Avanti kreeg na een mooie actie via Klippelaar-De Rudder-Franssens een goede schietkans voor De Wilde, maar opnieuw trof Avanti niet raak. Lebbeke kwam niet meer onder de druk uit en beperkte zich tot verdedigen. Vlak voor rust passeerde De Rudder 2 man in het strafschopgebied, maar hij kon Van Gysel net niet bereiken om de 0-1 tegen de touwen te duwen. Beide ploegen gingen zo rusten met een 0-0 tussenstand waar vooral Lebbeke zich tevreden mee mag stellen.

Ook in de 2de helft zagen we een gelijkaardig spelbeeld waar Avanti domineert en Lebbeke gevaarlijk tracht te zijn in de omschakeling. Franssens probeerde het met een schot op doel dat net over waait. In de daaropvolgende fase trapte Van Gysel het leer tegen de paal na een ingestudeerd nummertje op corner. Avanti bleef de druk aanhouden, maar kon de score niet openen. Op de counter probeerde Mombay een penaltyfout uit te lokken. De scheidsrechter had de situatie goed doorzien en floot niet. Niet veel later claimde de thuisploeg opnieuw een penalty na vermeend handsbal van De Smet, die de bal echter tegen de schouder kreeg. Van Gysel maakte zich knap vrij, zijn schot vanop 20 meter spatte uiteen op de dwarsligger. In de absolute slotfase kreeg De Caluwé nog een uitgelezen kans, maar de bal zoefde net naast de paal. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was nog voor Lebbeke. Een afgeweken afstondschot kon eenvoudigweg door Van Steelant geplukt worden. Zo eindigde de wedstrijd, net zoals vorig seizoen, op een 0-0. Avanti verdiende meer, maar het doelpunt wou niet vallen.

In de laatste competitiewedstrijd van 2019 neemt Avanti Stekene het op tegen KM Torhout. Dit is zowel sportief als extra sportief een belangrijke wedstrijd. Deze zespuntenwedstrijd zal de alleereerste wedstrijd zijn die gespeeld zal worden op het gloednieuwe kunstgrasveld. Mits een overwinning zet Avanti een rechtstreekse concurrent op 7 punten. Logischerwijze doet een nederlaag de West-Vlamingen, die hun thuiswedstrijden eveneens op kunstgras afwerkt, terug naderen tot op 1 punt.

%d bloggers liken dit: