AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

avanti a

2019 eindigt met een valse noot

Voor de laatste wedstrijd van 2019 en tevens de eerste wedstrijd op het gloednieuwe kunstgrasveld verwelkomde Avanti de bezoekers uit Torhout. Het waren ook de bezoekers die de wedstrijd van bij het begin in handen nam. Na een kwartier voetballen kwam Avanti beter en beter in het spel en dwingde kans na kans af. Een afstandsshot van Bram Mennes werd net onder de daklat gekeerd. Uiteindelijk lukte Avanti op het halfuur de score te openen na een ongelukkige tussenkomst van Vanderschaeghe op corner van Koen De Wilde. Op de poging van Jyrki Franssens had de bezoekende goalie wel een prima parade in huis waardoor we gingen rusten met een verdiende 1-0 voorsprong.

Na de koffie zagen we een gretiger Torhout met druk naar voren. Avanti kon nog maar sporadisch de bezoekende zestien bereiken. Joëll De Smet werd op links diepgestuurd, maar zijn strakke voorzet kon door Christophe Van Gysel net niet genoeg gekadreerd worden. De daar op volgende minuten gingen de lichtjes uit bij de thuisploeg. De ingevallen Couwyzer kon zich op links doorzetten en voorzetten. De weggewerkte voorzet belandde in de voeten van Vanhaecke. Die twijfelde niet en kon de bordjes in evenwicht brengen. 3 minuten later ging Torhout erop en erover nadat Hollebeke een verloren bal van Mestdagh opnieuw voorbracht en Coppin kon binnenduwen. Avanti kon hier niet veel meer tegenover zetten. In het slot van de wedstrijd werd Daniel Mombers’ schot nog van de lijn gekeerd waardoor de wedstrijd op een 1-2 score eindigde.

Een slecht resultaat voor Avanti die zo een rechtstreekse concurrent ziet naderen tot op 1 punt. Ondanks het verlies blijft Avanti op een veilige 12e plaats staan in het klassement. In de winterstop kunnen alle batterijen weer opgeladen worden. Dit zal nodig zijn want het belooft nog een spannende strijd te worden om 4 ploegen achter ons te houden. Beginnen aan deze strijd doen we op 12 januari op het veld van Olsa Brakel (2e).

%d bloggers liken dit: