AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

avanti a

Net geen stunt tegen Olsa Brakel

Voor de eerste competitiewedstrijd van 2020 mocht Avanti Stekene meteen afzakken naar nummer 3 uit de rangschikking, Olsa Brakel. De thuisploeg startte furieus aan de wedstrijd en kon in de 5de minuut van de wedstrijd reeds op voorsprong komen. De knal van Ntambue spatte gelukkig uiteen tegen de kruising. Het signaal dat Avanti ook heeft wakker geschud want het kwam zelf beter en beter in de wedstrijd en kon zijn voet naast Olsa Brakel zetten. Avanti kwam zowaar bijna op voorsprong, maar in een één op één moment tegen Otte hobbelde Van Gysels stiftertje tegen de paal en werd de bal vervolgens weggewerkt. Avanti kwam niet meer in de problemen, maar kon ook zelf geen uitgespeelde kansen meer afdwingen. Het was wel telkens opletten geblazen voor de Brakselse luchtmacht bij corners en inworpen.

Na de rust zagen we opnieuw een gretig Brakel die Avanti onder druk zette. De druk werd naarmate de match vorderde groter en groter, maar de Stekense verdediging hield stand. Na doorkoppen kwam Deryck oog in oog met Van Steelant, maar deze laatste kon met een prima parade de meubelen redden. In het ultieme slot van de wedstrijd werd De Rudder diep gestuurd. Zijn voorzet belandde bij Van Gysel, maar ook Otte hield zijn netten schoon met een sublieme reflex op diens poging waardoor de wedstrijd eindigde zoals ze begonnen was.

Avanti mag best tevreden zijn met het hard bevochten punt in Brakel en was zelfs zeer dichtbij een overwinning. Volgende week wacht thuis de streekderby tegen Svelta Melsele. Avanti heeft nog iets recht te zetten na het eerdere verlies in de heenronde. De belangen van deze confrontatie waren nog nooit eerder zo groot gezien beide ploegen de punten zeker en vast kunnen gebruiken. Alle supporters dus op post!

%d bloggers liken dit: