AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

avanti a

Avanti doet wat het moet: winnen!

De bedoelingen waren van in het begin duidelijk. Avanti dat op zoek ging naar de broodnodige punten. Het was niet lang wachten op het eerste doelgevaar. Op corner belandde de bal aan de 2e paal bij de alleenstaande Mennes, maar zijn schot raakte de binnenkant van de paal. Na een actie op rechts bracht Mombers de bal achteruit, maar De Caluwé kon zijn schot niet kadreren. Het was één en al Avanti dat de klok sloeg. Op het halfuur kwam Avanti dan ook verdiend op voorsprong na slecht uitverdedigen bij de bezoekers. Mombers was er als de kippen bij om het geschenk in dank aan te nemen en de bal onder Pauwels binnen te schuiven (1-0).

Ook na de pauze zagen we eenrichtingsvoetbal. Van Gysel bediende De Caluwé, maar ditmaal stond de doelpaal in de weg om zijn doelpuntje mee te graaien. Niet veel later kende Van Gysel hetzelfde lot, zijn pegel spatte uiteen tegen de onderkant van de lat. Na te kort terugspelen, kon De Caluwé doelman Pauwels omspelen, maar zijn poging uit een scherpe hoek belandde in het zijnet. Franssens stuurde vervolgens Mombers op doel af. Met een schuiver in het verste zijnet legde Mombers met zijn 2de van de middag de match in een definitieve plooi (2-0). Svelta Melsele kon Van Steelant slechts 1 keer bedreigen na een poging van De Vos. Verder dan deze poging kwamen ze de hele wedstrijd niet. Aan de overzijde scheerde een bal van De Rudder net de verkeerde kant van de paal. In het slot van de wedstrijd kon Avanti nog verder uitlopen tot een ruime 3-0 zege. Franssens verwerkte met een kopbal uit corner de bal kansloos onder de doellat.

Avanti doet dus wat het moet in de strijd om het behoud, winnen. Door deze overwinning slaat Avanti een kloof met Svelta Melsele van 6 punten. Enigszins meer ademruimte, maar nog niet geruststellend. Volgende wedstrijd wacht de verplaatsing naar KSV Bornem. De hekkensluiter kon 2 weken geleden zijn eerste overwinning van het seizoen boeken, maar kreeg er dit weekend 11 (!) om de oren. Mits een overwinning kan Avanti sprongen maken in het klassement.

%d bloggers liken dit: