AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

verslag

U 17 : Speeldag 1 en 2

Zaterdag 11 Januari : FC Bosdam Beveren – Avanti Stekene 1-5

Onze 1e wedstrijd van 2020 was op verplaatsing op Bosdam Beveren . We starten in een nieuwe competitie met allemaal onbekende ploegen . De wedstrijd werd gespeeld op een extreem zwaar veld . Senne en Junior waren gekwetst en moesten toezien van de zijkant . De 1e helft ging goed op en neer zonder echte grote kansen .Tim slalomde eens tussen 4 man maar de keeper kon hij niet verschalken . Sommige spelers hadden toch wel wat last van de wind en het zware veld . Bosdam Beveren kwam juist voor de rust op voorsprong . Rust 1-0 .

De 2e helft was meewind en het was duidelijk dat Avanti beter en beter werd . Toen Tim doorging alleen op de keeper werd het 1-1 . Nu ging het heel snel door een ontketende Tim . Paar minuten later stond het 1-2 door Arthur . Tim was echt niet te houden door Bosdam Beveren en maakte zowel de 1-3 als de 1-4 . We kregen nog mooie kansen van Jente, Cedric en Thibeau maar ze miste . De mooiste aanval werd spijtig genoeg niet beloond . Mooi van van achter uitgevoetbald door Quino en Stijn en op het laatste de aflegger van Jente naar Max maar zijn schot strandde op de lat . Jente legde de eindscore vast op 1-5 . Mooie start en verdiende overwinning .

Zaterdag 18 Januari KSK Kieldrecht – Avanti Stekene 3 – 4

Volgende wedstrijd was weer op verplaatsing tegen KSK Kieldrecht . We begonnen niet goed aan de wedstrijd we vergaten te voetballen en van de gekregen ruimte in het midden profiteerde we niet . Kieldrecht kwam dan ook op voorsprong door een misverstand van onze keeper en de verdediging . 1-0 . Kort daarna profiteerde Tim van een misverstand van de keeper van Kieldrecht en trapte met zijn linker de 1-1 binnen . Maar we waren nog niet goed wakker . Kieldrecht maakte de 2-1 op hoekschop . We kregen wel kansjes maar speelde niet goed . Juist voor de rust scoorde Kieldrecht nog de 3-1 met een mooie volley. Rust 3-1 Oei dat word moeilijk maar met voetbal weet je nooit .

De talrijke opgekomen supporters van Avanti Stekene ( wel zeker 35 supporters van Avanti ) wisten dat het moeilijk ging worden . Maar we waren nog maar 30 sec bezig en het stond al 3-2 door Tim na een mooie aanval op rechts en voorzet door Dylan. Plots begonnen we te voetballen en kwam Kieldrecht er niet meer aan te pas . Tim ging nogmaals door en werd foutief gestopt . Penalty . Junior zette deze mooi om en het stond 3-3 . Avanti rook de overwinning en ze gingen er ook voor . Arthur met een splijtende pas naar Junior en door een aarzeling van de keeper trapte Junior de 3-4 binnen. Kieldrecht zette nu alles op alles en stormde naar voor . Maar onze verdediging stond pal en nam geen risico meer . Einde en een verdiende overwinning . 6 op 6 maar telkens een achterstand ophalen zal niet altijd lukken . Onze start duidelijk niet gemist.

Volgende wedstrijd : Zaterdag 25 Januari om 15 uur Avanti Stekene – KFC Vrasene op het nieuwe kunstgrasveld.

%d bloggers liken dit: