AVANTI STEKENE

3DE AMATEURS

avanti a

Avanti neemt de punten uit Bornem mee

Avanti ging bij de aanvang van de uitwedstrijd tegen Bornem slordig van start. Het was voor de troepen van Van Oost al van half december, tegen Lebbeke, geleden dat er nog een wedstrijd op een gewoon grasveld werd afgewerkt. De uitvoering was daardoor iets minder en dat zorgde er aanvankelijk voor dat Avanti niet door de Bornemse verdediging geraakte. Van Gysel tekende voor de eerste doelpoging van de wedstrijd. Hij kwam vanop de flank goed naar binnen gesneden, maar Blommaert zat goed in de hoek. Na recuperatie van De Pau op het middenveld werd Franssens het straatje ingestuurd. Hij bracht de bal terug richting de 16, maar de doelman lag alweer plat. De rebound van De Wilde ging over doel. De hoge pressing van Avanti leidde er toe dat de counters van de thuisploeg voor gevaar zorgden. Van Steelant ranselde na een kwartier spelen een halve omhaal van Maviluka uit zijn doel. De ban werd gebroken toen Blommaert op een ongevaarlijke vrije trap van De Wilde de bal niet kon klemmen en zo de 0-1 op het scorebord verscheen. De thuisgoalie had vervolgens wel een prima parade in huis om de bal van De Caluwé uit de kruising te halen. Avanti ging door op zijn elan met een diepe bal op Mombers die in 1 tijd voorbracht richting de alleenstaande Van Gysel. Die twijfelde en schoot te centraal op doelman Blommaert, maar De Caluwé was goed gevolgd en kon de rebound simpel binnentikken, 0-2 en Avanti op weg om te doen wat het moest doen. Toch lieten ze Bornem vlak voor de rust opnieuw in de wedstrijd komen na een heerlijke voorzet die netjes in de hoek werd binnengekopt door Vanmeulder.

Na de pauze ging de kwaliteit van het spel achteruit. Avanti controleerde de wedstrijd zonder echt op zoek te gaan naar de 1-3. De ingevallen De Rudder probeerde het met een hakje na een vlijmscherpe voorzet van Mombers, maar de bal ging voorlangs. Diezelfde De Rudder bracht Van Gysel oog in oog met de bezoekende doelman, maar de dribbel mislukte. Zo bleef het oppassen voor de schaarse tegenaanvallen van Bornem. De beslissende 1-3 viel dan toch in de 85ste minuut na een voorzet van de ingevallen Criel, die door Van Gysel in de rebound tegen de netten kon worden geduwd.

Avanti deed wat het moest doen en kaapt de 3 punten mee uit Bornem. Een belangrijke overwinning aangezien ook de andere ploegen onderin punten wisten te verzamelen. Avanti schuift op naar de 10de plaats met 26 punten, evenveel als het nummer 8, Overijse. Het nummer 13, die barrage zal moeten spelen, volgt op 4 punten.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Wetteren (3de) op het programma.

%d bloggers liken dit: